Escaperoom 'Gelderland Experience': red jij de provincie?

Redt jouw klas provincie Gelderland? De Gelderland Experience is de eerste escaperoom op wielen. Een ervaring die verre van saai is! Gelderland vergaat en in deze schuilcontainer zit de oplossing naar herstel. Weet jij Gelderland op tijd te redden? Je wordt op de proef gesteld met de zeven kerntaken van de provincie. 

De ‘Gelderland Experience’ toert  langs verschillende scholen in Gelderland. In een programma van 1,5 uur moet een klas de provincie van de ondergang redden. Zo leren de studenten op een interactieve manier welke taken de overheid, en specifiek provincie Gelderland, uitvoert. Taken die de studenten onopgemerkt dagelijks in hun leven tegenkomen, zoals wegen, klimaat en openbaar vervoer.

Wat houdt het in?
Zes leerlingen gaan de escapevrachtwagen in om de escaperoom te spelen, de rest van de klas blijft achter in het lokaal en krijgt daar ‘de kist’. Het is essentieel dat de klas een aantal opdrachten met elkaar doet om de codes in de kist te ontrafelen, want zonder deze codes kunnen hun klasgenoten niet uit de vrachtwagen ontsnappen. De hele klas is dus actief betrokken bij het spel. Achteraf praten de studenten nog even na in de klas over hun ervaring met de escaperoom en wat ze hebben geleerd over de provincie en de inspraak die ze zelf hebben. Deze actieve les is goed in te zetten in het kader van bijvoorbeeld burgerschapsvorming.

Praktische informatie
Voor wie
: Studenten van het mbo, hbo, wo en vo in provincie Gelderland.
Duur: Een les duurt 1,5 uur. De docent blijft bij de les aanwezig. 
Hoeveel klassen op een dag: Per dag kunnen er drie (maximaal vier) klassen deelnemen. De maximale groepsgroote is 30, de minimale 6. 
Kosten: €100,- excl BTW per dag
Beschikbaarheid: De truck is beschikbaar tijdens weekdagen, bij voorkeur minimaal twee dagen achter elkaar op dezelfde school.
Benodigdheden van school:

  • Parkeerplaats: de truck is 11 meter lang, 2,55 breed en 3 meter hoog. Er is ook nog wat ruimte nodig om in en uit te rijden.
  • Stopcontact: de truck moet worden aangesloten op een normaal stopcontact. De truck werkt op zwaktestroom. De lengte van onze verlengkabel is 100 meter. De parkeerplaats moet dus op max. 100 meter van een stroompunt komen te staan.
  • Klaslokaal: de klassen moeten het spel spelen in een klaslokaal. Hier zijn geen verdere attributen nodig. Graag een lokaal dat niet te ver van de truck af is, zodat de looptijd niet te lang is.

De Gelderland Experience op jouw schoolplein?
Vul onderstaand aanvraagformulier in. We nemen daarna contact met je op.

Heb je een algemene vraag over de Gelderland Experience?
Neem dan contact op met één van onderstaande contactpersonen.

Inschrijven Gelderland Experience