Sturen op geluk, 6-daagse opleiding

Een leergang voor iedereen die betrokken is bij beleid, politiek en participatie. Ontdek hoe beleid effectief kan bijdragen aan welzijn en geluk.

De zesdaagse opleiding Sturen op geluk, biedt bouwstenen voor lokaal en regionaal beleid. Met geluk als richtsnoer, wetenschappelijk onderbouwd, kun je beleid maken dat nog beter bijdraagt aan wat inwoners wensen. Sturen op geluk brengt de wereld van beleid dichter bij de leefwereld van mensen die willen participeren. Dat sluit goed aan op een agenda voor bestuurlijke vernieuwing.

---
"Deze leergang legt een stevige basis voor sturen op geluk; privé en in mijn werk. Een geschenk voor mezelf en voor anderen." Cees Vermeulen, senior bestuursadviseur gemeente Arnhem
---

Beleid dat mensen gelukkiger maakt
Gelukkige mensen zijn tevreden over hun leven. Zij grijpen zelf hun kansen om geluk na te streven of anderen daarin te stimuleren. Goed beleid stelt hen in staat om vanuit een stevige basis aan levensvaardigheden hun leven vorm te geven. Een van de beste maatstaven voor geslaagd gemeentebeleid is als het geluk van de bevolking omhooggaat.

Spectrum partner met elan en het Jeremy Bentham instituut voor Beleid & Geluk bieden samen een zesdaagse opleiding aan voor ieder die de wens heeft om Sturen op geluk op een aansprekende en verantwoorde manier om te zetten in beleid. Van ruimtelijke ordening tot sociaal domein, voor public controller tot en met wijkmanager.

Wat deze opleiding je biedt

  • Je beschikt na afloop over wetenschappelijk onderbouwde kennis van geluk en je hebt bouwstenen voor integraal geluksbeleid.
  • Je weet wat de waarde is van geluk, hoe je het kwantitatief kunt benaderen en hoe je geluk kunt meten.
  • Je hebt ervaren hoe de methode van Deep Democracy kan leiden tot ‘het goede gesprek, het betere conflict en de beste oplossing’.

Praktisch
Data: 27 september, 11 oktober, 1 november, 15 november, 28 en 29 november 2019
Locatie: omgeving Arnhem
Kosten: De opleiding kost €2.995,-euro p.p. Twee deelnemers uit dezelfde organisatie betalen samen slechts €3.995,- (prijzen excl. BTW)
Aanmelden: via het formulier onder aan deze pagina

Meer informatie
Neem voor nadere informatie contact op met de begeleiders:

Drs. Akshaya de Groot
Docent / directeur
Jeremy Bentham instituut voor Beleid & Geluk
Info@jeremybenthaminstituut.nl
(070) 324 16 17

Drs. Gerrit Dijkerman
Consultant
Spectrum partner met elan
Level 4 Deep Democracy
g.dijkerman@spectrumelan.nl
(06) 14 61 86 81

Inschrijving Sturen op geluk
Download Flyer Download