Training visueel werken

Moeite met het uitleggen van een abstract of complex idee? Moet je je een weg banen door stapels droge informatie of heb je overzicht nodig bij een moeizaam proces? Intern heb je het al lastig, maar hoe ga je in vredesnaam in gesprek met de buitenwereld?  

Een visual biedt uitkomst!  Visueel werken zorgt ervoor dat jouw organisatie of project veel toegankelijker wordt voor de buitenwereld en beter past in de leefwereld van mensen. In de training visueel werken leer jij hoe je jouw werk en verhaal op een toffe en duidelijke manier kunt verbeelden.  

Door je werk te visualiseren:  

  • Maak je jouw doelen zichtbaar  
  • Maak je complexe informatie toegankelijk  
  • Schep je overzicht in processen  
  • Maak je belangen op neutrale wijze expliciet  
  • Ga je mee met het visuele tijdperk 
  • Leer je een gezamenlijke taal spreken met je collega’s, partners en doelgroep

Wat is er mogelijk?

1) Advies en begeleiding op casusniveau 

Op basis van een casus binnen jouw organisatie en/of werk gaan we samen aan de slag met visueel werken. Je leert hoe visueel werken je kan helpen je boodschap en informatie beter voor het voetlicht te brengen, hoe je informatie  goed kan ordenen en hoe je mensen meeneemt in je proces. De begeleiding die we bieden is maatwerk en resulteert in professioneel vormgegeven visuals.

Voorbeelden van casussen zijn: strategische beleidvorming, inwonersparticipatie trajecten, kwartaal en/of jaarrapportages, missie en visie trajecten en evaluatietrajecten.

2) Groepstraining* 
De training is verdeeld in een ochtendprogramma en middagprogramma.    

Ochtendprogramma 9:30 – 13:00 
Tijdens het ochtendprogramma krijg je een korte introductie over visualiseren, de ‘tools’ die je kunt gebruiken, doorlopen we samen het stappenplan voor visualiseren en gaan we aan de slag met korte oefeningen.  

Lunch! 13:00 – 14:00 😊   
De lunch wordt geheel verzorgd. Boterhammen kunnen thuisblijven.  

Middagprogramma: 14:00 – 17:00 
Tijdens het middagprogramma ga jij aan de slag met je eigen casus onder begeleiding. Door middel van een aantal tussenstappen ga jij naar huis met je eigen visual!  

Na afloop: 
Je gaat naar huis met een goodiebag en een handleiding visueel werken, zodat je de volgende dag meteen aan de slag kan. 

*afhankelijk van de geldende coronamaatregelen wordt de groepstraining in kleinere groepen, niet of online gegeven.  

Is een Inhouse training ook mogelijk?
Jazeker! De training visueel werken kan ook inhouse gegeven worden. De training kan in dit geval worden aangepast naar de behoeften en wensen van jouw organisatie. 

Praktische informatie:  
De training kost 375,- euro excl. BTW.  Dit is inclusief materialen, lunch, koffie & thee. Ook krijg je een goodiebag met een handleiding visueel werken. We vragen je wel je eigen laptop mét muis en oplaadkabel mee te nemen. 

Voor wie?
Deze training is gericht op professionals binnen de overheid, maatschappelijke organisaties, onderzoekers en (sociaal) ondernemers.  

Vragen?
Wil je meer weten of heb je vragen? Neem dan contact op met projectleider Daniëlle Spierings (d.spierings@spectrumelan.nl of 0681719236).

Inschrijven Training visueel werken
Training visueel werken
Download flyer visueel werken Download
Contactpersoon