Vacature Ondersteuner met financieel en secretarieel talent

Je houdt van cijfers en begrijpt het verhaal dat ze vertellen. Correspondentie is voor jou geen probleem. Je houdt graag de vaart erin en nauwkeurig werken is jouw tweede natuur.
Als jij nu denkt: “Dat gaat over mij!” En als jij het leuk vindt om bij een maatschappelijke organisatie te werken dan zijn wij misschien een match? Want Spectrum zoekt een financiële ondersteuner met secretariële kwaliteiten.

Wie zìjn wij?

Spectrum partner met elan is een adviesbureau voor maatschappelijke vraagstukken. De mensen van Spectrum werken voor gemeenten en maatschappelijke organisaties. Ook ondersteunen we, in opdracht van de provincie Gelderland, inwoners die initiatief nemen om de leefbaarheid van hun wijk of buurt te versterken.

Wat ga je doen?

Als ondersteuner heb je een rol in de organisatorische en financiële administratie. Je houdt overzicht over de inkoop, facturen en declaraties en bent verantwoordelijk voor de registratie, controle en verwerking ervan. Als er financieel overleg is, draag jij ook agendapunten aan en houd je in de gaten of de afgesproken acties ook echt uitgevoerd worden. Je werkt nauw samen met de senior financieel medewerker en de twee projectondersteuners, onder verantwoordelijkheid van de senior financieel medewerker.

Meer in detail gaat het om drie resultaatgebieden.

1. Je biedt (financiële) projectondersteuning in opdracht van de senior financieel medewerker. Dat wil zeggen:

 • je faciliteert bij werkzaamheden, notuleert het overleg van de cirkel bedrijfsvoering en doet voorkomende kantoorwerkzaamheden;
 • je stelt correspondentie, offertes en andere bescheiden op met betrekking tot de inhoud van projecten, verwerkt deze en handelt deze af;
 • je verwerkt inkopen, facturen en declaraties. Je registreert, controleert en verwerkt binnenkomende creditnota’s. Je draagt zorg voor de verkoopfacturen. Je beheert de debiteurenadministratie in Exact/AFAS en het CRM (Teamleader), verwerkt bankstukken, inkoop en verkoop. Je controleert de project- en urenregistratie.

2. Je werkt mee aan de projectadministratie en ondersteunt bij de organisatie van projecten:

 • samen met het team projectondersteuning stem je af en werk je mee aan het actueel houden van de projectadministratie en een accurate archivering;
 • je levert input aan de senior financieel medewerker en de interne controller over de financiële stand van zaken rondom projecten;
 • in opdracht van adviseurs werk je mee aan de organisatie van projecten door bijvoorbeeld afspraken voor bijeenkomsten te plannen, locaties te regelen, of voor verslaglegging te zorgen.

3. Je bent collega in een samensturend team:

 • je werkt vanuit het besef dat we het samen doen en met elkaar verantwoordelijk zijn voor het financiële resultaat, de kwaliteit van de dienstverlening en de verbetering hiervan;
 • je werkt zelfstandig, biedt proactief eigen inzichten aan en draagt bij aan de gezamenlijke aansturing en organisatie van processen;
 • je bent gedreven, optimistisch en pakt overige werkzaamheden op die zich voordoen.

Kennis en ervaring

 • MBO werk- en denkniveau
 • Bij voorkeur ervaring in een ondersteunende functie
 • Kennis van financiële bedrijfsvoering
 • Kennis van geautomatiseerde gegevensverwerking, werken met Office 365 (met name Excel) Sharepoint etc.

Competenties

 • Analytisch en secuur
 • Proactief en faciliterend
 • Dienstverlenend en klantvriendelijk
 • Stressbestendig
   

Wat bieden wij?

Spectrum is geen standaard adviesbureau. We zijn plat georganiseerd en sturen gezamenlijk. Medewerkers krijgen ruimte voor initiatief, maar dragen ook veel verantwoordelijkheid. We zijn er best trots op dat we beste (thuis)werkgever van het jaar 2020 werden, omdat we die award kregen vanwege onze collegiale manier van omzien naar elkaar.
Het gaat om een tijdelijk contract voor 28-32 uur met uitzicht op een vaste aanstelling. Je wordt ingeschaald in schaal 6 van de CAO Sociaal Werk.

 

Zoeken wij jou?
Stuur vóór 20 december je motivatie en cv naar mensenwerk@spectrumelan.nl
Misschien heb je eerst nog vragen? Meld je dan aan voor de online Meet & Greet op 15 december van 19:00-20:00 uur via mensenwerk@spectrumelan.nl.

In de week van 3 tot en met 7 januari 2022 vinden de eerste gesprekken plaats. Als je niet bij de Meet & Greet kunt zijn, kun je voor vragen ook contact opnemen met Natasja Boiko (senior financieel medewerker, 06 51 63 78 04) of Marloes Davelaar (projectondersteuner, 06 12 11 44 00).