Adviesvangers van Gelderland

Adviesvangers zijn jongeren die hun leeftijdsgenoten uitdagen om mee te denken, ideeën aan te dragen of hun mening te geven. Gemeenten en andere organisaties weten daardoor beter wat jongeren van bepaalde onderwerpen denken. Spectrum heeft vanaf maart 2018 een groep Gelderse jongeren die zijn getraind als Adviesvanger.

Jongeren van 14 t/m 17 jaar laten andere jongeren op een creatieve manier meedenken over een vraag of probleem van een organisatie, bijvoorbeeld ‘Hoe maken we van onze stad een prettige plek voor jongeren om te wonen?’, 'Welke elementen heb je nodig om het jongerencentrum weer aantrekkelijk te maken?', 'Wat is nodig om de medezeggenschap van jongeren in onze organisatie te vergroten' of 'Hoe kunnen we meer activiteiten samen met jonge vluchtelingen doen?' 

De Adviesvangers worden zelfstandig (of in groepjes van twee) ingezet om brainstormbijeenkomsten te begeleiden. Dat kan in hun eigen gemeente zijn, of in een andere gemeente in Gelderland. Spectrum begeleidt de jongeren, zorgt voor de materialen en regelt in overleg met de opdrachtgever de locatie en de groep jongeren. Bekijk het filmpje hieronder voor een impressie!

Opdrachtgevers gezocht. Wil jouw organisatie de stem van jongeren horen en staan jullie open voor hun ideeën? Neem contact op met een van onderstaande contactpersonen om de mogelijkheden te bespreken.