Care2Share, jong en mantelzorger

Ze hebben het zelf niet altijd in de gaten, maar heel veel jongeren zijn mantelzorgers. Zij helpen bijvoorbeeld hun dementerende grootouder(s) met boodschappen doen of hun grote broer met opstaan en aankleden, nadat hij door een scooterongeluk in een rolstoel is terechtgekomen.

Deze jonge mantelzorgers zijn zo druk met de zorg voor een ander, dat ze zelf vaak zorg tekort komen. Dit zorgtekort kan grote gevolgen hebben voor de jonge mantelzorgers en hun omgeving. Deze jongeren raken bijvoorbeeld snel overbelast, of hebben door hun mantelzorgtaken minder tijd over voor hun school, werk, hobby’s of sociale contacten.

Hoe herken je jongeren die in een dergelijke situatie verwikkeld zitten? Aan hun vermoeidheid wellicht? Of komen ze gewoon heel vaak te laat of zelfs überhaupt niet opdagen?

Voor iedereen die met dit onderwerp te maken heeft, zowel de jongeren als professionals en vrijwilligers eromheen zoals school, verenigingsleven en jongerenwerk, heeft Spectrum het interactieve project Care2Share ontwikkeld met filmpjes, de website care2share.nu en een Care2share programma. Op deze website vindt u alle informatie om zelf een Care2Share te organiseren!

 

Website Care2share
Contactpersonen