De tentoonstelling op reis

Even naar de supermarkt. Op bezoek bij vrienden. Genieten van een voorstelling in het theater. Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar als je er zelf niet makkelijk op uit kunt is het opeens een stuk ingewikkelder.

Gemeenten krijgen meer vervoerstaken en reizigers laten vaker van zich horen. Mobiliteit is actueel, maar hoe kunnen overheid en inwoner hier samen mee aan de slag? ‘De reizende tentoonstelling’ is een mooi instrument om de discussie over mobiliteit mee te starten. De reizende tentoonstelling bestaat uit portretten van negen inwoners van Gelderland. In de portretten staan ervaringen met mobiliteit centraal. De geïnterviewden vertellen over wat er goed gaat, wat ze fijn vinden, maar ook over tegenslag die ze ondervinden. Hoe is het bijvoorbeeld om te reizen als je slechtziend bent? Kortom, portretten die de betekenis van vervoer in het dagelijks leven weergeven.

De portretten reizen heel Gelderland door. Wilt u deze reizende portretten ook tentoonstellen? Neem dan contact met ons op!