Impact inspiratiefestival

Voor jouw werk staan jongeren op de eerste plaats. Soms even tijd nemen voor wat je doet, en wáárom je dat doet is er vaak niet bij. Blijf je ontwikkelen, kom naar IMPACT! Inspirerende sprekers en leerzame workshops helpen jou om het verschil te blijven maken!

Tijdens IMPACT Inspiratiefestival 2020 vertelt Harry van de Pol (schrijver van Harthorend) hoe je écht luistert en volg je workshops zoals creatief denken, fondsenwerven, sociaal ondernemen en visueel communiceren.

Presentaties:

  • Harry van de Pol, schrijver van het boek 'Harthorend, luisteren voor professionals'
  • Robin van Wees, van Nimma Media, over sociaal ondernemen

Workshops - de workshopbeschrijvingen vind je onder het aanmeldformulier:

  • Creatief denken 
  • Sociaal ondernemen
  • Op zoek naar geld
  • Zakelijk tekenen 
  • Echt luisteren
  • Jonge mantelzorgers

Praktische informatie:
Datum: dinsdag 11 februari
Tijd: 10:00u-16:00u
Waar: Arnhem (Geniet in de Weerd, Weerdjesstraat 168, 6811 JH, Arnhem)
Route: Met het OV: Het is 5 minuten lopen vanaf centraal station. Met de auto: Betaald parkeren kan in de Rozet parkeergarage (max. €15 per dag). Gratis parkeren kan bij het Gelredome. Je kan dan vanaf het Gelredome de bus nemen naar halte Rijnstraat.
Voor wie en kosten: Professionals €35. Stagiaires, jongeren, vrijwilligers €0
Programma:
9:30 Inloop
10:00 Plenair ochtend
11:00 Workshopronde 1
12:30 Lunch
13:15 Plenair middag
14:00 Workshopronde 2
15:30 Plenair afsluiten

IMPACT Inspiratiefestival wordt georganiseerd vanuit de Leefbaarheidsalliantie.

Workhopbeschrijvingen

ochtend
Workshop Echt luisteren - luisteren naar jezelf en de ander | Harry van de Pol
Als je iemand wilt helpen is het de kunst om mét en niet voorbij jezelf naar die ander te luisteren. In deze workshop ga je aan de hand van een concrete situatie uit je leven na wat er van binnen bij jou allemaal te horen, te voelen en te begrijpen is. Daarbij slaan we bruggetjes naar wat dat voor het luisteren naar andere betekent.

Workshop creatief denken - Leer out-of-the-box ideeën verzinnen | Mignon Copray
Tijdens de workshop creatief denken ga je met een groep aan de slag met het verzinnen van out-of-the-box ideeën. Je gaat ervaren hoe sterk je soms in vaste patronen denkt. En waarom dit je belemmert bij het verzinnen van ideeën.  

Tegelijkertijd maak je kennis met de methodiek van creatief denken. Na een introductie en de uitleg van de spelregels, gaan we in hoog tempo een paar oefeningen doen. Je ervaart een aantal methoden die je daarna zelf kan toepassen om nieuwe activiteiten en projecten te bedenken. Laat je inspireren en kom ideeën verzinnen bij de workshop creatief denken.  

Workshop Op zoek naar geld | Ellen Oomen
De eeuwige vraag bij mooie initiatieven: hoe kom ik aan geld om mijn initiatief te financieren?  In deze workshop maken we je op een interactieve manier wegwijs in financieringsland. We trappen af met het spel 'Gek Op Geld' en krijgen hierdoor spelenderwijs de voor-en nadelen van verschillende financieringsbronnen in zicht. Allerlei mogelijkheden passeren de revue; zo hebben we het over fondsen, sponsoring, fondsenwervende events, crowdfunding, contracten. Wat houdt het in? Wat heb je voor de verschillende manieren van financieren nodig? Welke manier van financieren past bij jou en jouw initiatief? Wat zijn ervaringen van anderen?  

Deze workshop is vooral geschikt voor initiatieven die hun weg in financieringsland nog aan het uitstippelen zijn. Na afloop heb je een beter beeld van welke mix van financieringsbronnen past bij jouw initiatief en kunt daarna gerichter aan de slag met geld werven. 

middag
Workshop Zakelijk tekenen – communiceer visueel! | Ariënne Wunderink
Zakelijk tekenen, oftewel visueel communiceren, helpt om duidelijk te communiceren, elkaar beter te begrijpen en beter te onthouden. En daarnaast is het ook gewoon heel erg leuk! Tijdens deze workshop leer je de basis van zakelijk tekenen en hoe je deze kunt toepassen. Je leert over het visueel alfabet en je gaat vooral zelf aan de slag! Zeg jij: ‘Ja, maar ik kan helemaal niet tekenen!’? Kom dan vooral: je zult zien dat ook jij kunt tekenen! 

Workshop Jonge mantelzorgers – de mantelzorgpuzzel | Elise Roelofse
Eén op de vier jongeren is mantelzorger, dat zijn jongeren die zorgen voor een naaste, maar ook jongeren die zich zorgen maken om een gezins- of familielid, buren of vriend. Natuurlijk bied je de jonge mantelzorgers die je tegenkomt in je werk al zoveel mogelijk ondersteuning, maar er kan méér.  

In deze workshop maak je kennis met de mantelzorgpuzzel. Deze helpt om je blik te richten op anderen in de omgeving van de jonge mantelzorger. We werken met praktijksituaties en opdrachten. Resultaat van de workshop is dat je meer mogelijkheden ziet om ondersteuning voor elkaar te krijgen voor jonge mantelzorgers in jouw dagelijkse werk.  

Workshop sociaal ondernemen | Robin van Wees
In deze workshop gaan we in op jouw ondernemerschap. Zowel als jongerenwerker als met je initiatief. Geld verdienen is voor jouw geen doel maar vooral een middel om jouw idealen een beetje verder te brengen. Wat betekent het om sociaal en ondernemend te zijn en wat komt daar allemaal bij kijken?

Foto-impressie 2019