Een bustour langs herbestemde kerken

De komende tien jaar moeten naar schatting tussen de 1800 en 4800 kerken hun deuren sluiten. Andere kerken zoeken naar een nevenbestemming, omdat ze hun exploitatie steeds lastiger rond krijgen. 

Wat gaan we doen met dit religieuze erfgoed? 
De vaak beeldbepalende gebouwen kunnen allerlei nieuwe functies krijgen: van wonen tot een toeristische trekpleister, van museum tot ontmoetingsplek in het dorp. In Gelderland zijn er inspirerende voorbeelden van kerken die een nieuwe bestemming kregen. Vaak op initiatief van de bewoners.    

Tijdens deze kerkentour bezoeken we een aantal van deze voorbeelden om ideeën uit te wisselen over mogelijke nieuwe functies voor religieus erfgoed en om na te denken over het opstellen van een kerkenvisie. 

Datum:                                       9 oktober 2019 

Tijd:                                            13:00 – 17:30 uur 

Voor wie:                                   initiatiefnemers, overheden en andere belangstellenden 

Te bezoeken plaatsen:          Loil, Huissen en Bemmel. Tijdens de busreis vertellen ook andere initiatieven over hun plannen.  

Wij verzorgen vervoer naar de verschillende kerken. Deze bustour is een initiatief van de Leefbaarheidsalliantie Gelderland. Deelname is gratis, maar aanmelden is wel nodig. Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar. Opgeven kan tot 2 oktober 2019 via het onderstaande formulier.

Nog meer weten over de toekomst van kerkgebouwen? Op maandag 4 november 2019 is het congres ‘herbestemming leegkomende kerkgebouwen’. 

Inschrijven Kerkentour