Meedoen met minder

Armoede en schulden, het is een thema dat steeds vaker op de voorgrond treedt in de media en in de politiek. En niet onterecht, want ondanks de aantrekkende economie blijft het aantal aanvragen bij voedselbanken en schuldhulpverlening stijgen. Welke hulp werkt eigenlijk? En waar is hulp of informatie als iemand weinig inkomen heeft? Op 17 oktober organiseert Stap Vooruit uit Oude IJsselstreek 'Meedoen met minder' om hier antwoorden op te geven.

Tijdens het ochtendprogramma worden professionals voorgelicht. Wat helpt mensen die in armoede leven om uit deze situatie te komen? Wat sluit aan en wat niet? En hoe kan ervaringsdeskundigheid ingezet worden bij bijvoorbeeld beleidsontwikkeling? Het lectoraat Armoede van de Hogeschool van Amsterdam zal een lezing geven over interventies. In de middag staan de inwoners centraal. Zo is er een informatiemarkt van verschillende organisaties die zich richten op inwoners met een krappe beurs, maar is er ook ruimte voor ontspanning. 

Dit initiatief is van Stap Vooruit, een werkgroep met ervaringsdeskundigen. Spectrum ondersteunt Stap Vooruit met de opzet van de dag, de invulling van het programma, in de rol van dagvoorzitter en rondom communicatie. 

Meer weten over Stap Vooruit? Lees ook de blog.