Meerkunnerij

Wat handig om een hoogbegaafd kind te hebben! Dan gaat leren toch vanzelf? Daar denken veel ouders anders over. Hoogbegaafde kinderen ervaren vaak problemen op school. Ze voelen zich onbegrepen en worden te weinig uitgedaagd. Ouders worden ook niet altijd serieus genomen en dat veroorzaakt stress. Spectrum faciliteert een groep ouders van hoogbegaafde kinderen die steun zoekt bij elkaar.

In het netwerk ‘Meerkunnerij’ komen ouders uit de Achterhoek bij elkaar om kennis uit te wisselen. Over wat de symptomen zijn bijvoorbeeld, of over hoe om te gaan met het 'zich anders voelen' van hun kind. Er worden ervaringen gedeeld: je kind kan meer, maar hoe haal je dat eruit? En hoe ga je om met manipulatief gedrag? Deze groep ouders wil graag meer aandacht voor de problematiek en vooroordelen over hoogbegaafdheid tegengaan. Door kennis te delen voel je je als ouder zekerder en sterker en heb je meer kans op begrip tijdens gesprekken op school of met zorginstanties. Zo kun je goed onderbouwd opkomen voor het potentieel van je kind. Daarom wordt er een website gemaakt en er worden cursussen en lezingen georganiseerd.

Spectrum faciliteert de groep, denkt mee over de organisatievorm, mogelijke activiteiten en de communicatie. Het is een uitdaging om de groep bij elkaar te houden, want hoogbegaafde kinderen vergen vaak niet alleen van leerkrachten het uiterste, maar ook van hun ouders. Dat maakt de urgentie om elkaar te kunnen vinden en de bijeenkomsten voort te zetten extra groot. Ook verbindt Spectrum dit initiatief aan het netwerk hoogbegaafdheid dat in Arnhem actief is. 

Contactpersoon