Spelen in Winterswijk

Klimmen. Glijden. Schommelen. Zandkastelen bouwen. Elk kind kan zich uren vermaken in een speeltuin. En vaak is het voor (groot)ouders ook een fijne plek om te komen. Een praatje is zo gemaakt. In Winterswijk zijn ze trots op hun speeltuinen en willen ze ook in de toekomst speelplezier blijven bieden. Maar er komt best veel bij kijken bij het beheren van een speeltuin.

De speeltuinverenigingen zoeken leden, vrijwilligers en inkomsten. Ze zijn op zoek naar manieren om ook in de toekomst te kunnen blijven bestaan. De leefbaarheidsalliantie gaat in gesprek met alle verenigingen. Vrijwilligers, leden en omwonenden worden betrokken om samen een pad voor de toekomst uit te stippelen. Hoe zorgen we voor voldoende vrijwilligers? Welke activiteiten willen we organiseren? Wat wil de buurt in de speeltuin organiseren? Kunnen we onze krachten bundelen?

Door met de verschillende partijen te praten over hun wensen en de mogelijkheden van de speeltuinen, komt er een gedragen toekomstplan. Een plan zodat er in Winterswijk nog lang sprake is van speelplezier.