• Het Talentenatelier - Design Thinking in Wijchen

Het Talentenatelier - Design Thinking in Wijchen

Bibliotheek Wijchen wil een plek zijn waar kinderen, naast hun taalkennis, ook andere talenten kunnen ontwikkelen. Muzikaal talent, maar ook beweging, kennis van de natuur en samenwerken zijn thema's die als uitgangspunt gebruikt werden. Maar hoe ontwikkel je vervolgens iets dat aansluit bij je doelgroep? Hoe zorg je ervoor dat kinderen daadwerkelijk gebruik maken van je producten en er ook nog wat van opsteken?

Spectrum begeleidde teams van kinderen, kunstenaars en andere professionals tijdens een Design Thinking traject van vier sessies. Tijdens dit proces, waarbij de kinderen nadrukkelijk het uitgangspunt vormden, werden in korte tijd creatieve producten ontwikkeld die ook daadwerkelijk ingezet kunnen worden in de bibliotheek. 

Zo bedachten de teams een teleportatiemachine die kinderen uitnodigt hun rekenvaardigheid te ontwikkelen en er werd al een heus prototype van een boomhut gebouwd die kinderen stimuleert te reflecteren op hun emoties.

De eindproducten van het Talentenatelier zijn, net als het proces, terug te zien in een filmpje. Die kan je hieronder bekijken!

Meer weten over de waarde van Design Thinking binnen het sociaal domein en het betrekken van de eindgebruiker bij jouw vraagstukken? Neem contact op met een van onderstaande contactpersonen.

Contactpersoon