Vereniging Dorpshuis Hoevelaken in actie

In Hoevelaken staat Dorpshuis De Stuw de plek waar het verenigingsleven haar activiteiten heeft en waar noodzakelijkerwijs steeds meer commerciële partijen actief zijn. Het nieuwe bestuur van het dorpshuis wil in 2015 een ‘Huis van en voor het Dorp’ neerzetten.

“Het bestuur van de vereniging is eigenlijk steeds meer een exploitant van commercieel vastgoed geworden. Dit is natuurlijk nooit de bedoeling geweest. Deze ontwikkeling wordt versterkt, doordat de zalen met name overdag vaak niet in gebruik zijn. Dat moet anders, maar hoe? Wij, het bestuur van de Vereniging Dorpshuis Hoevelaken, vinden het daarom tijd voor een heroriëntatie op de functie van het Dorpshuis. Terug naar de oorspronkelijke doelstelling; weer een ‘Huis van en voor het Dorp’, een centrale plek voor maatschappelijke en culturele activiteiten in en voor het dorp.” 

Spectrum adviseert en begeleidt het bestuur bij de overgang van huis van verenigingen naar ‘Huis van en voor het Dorp’. Er wordt dan niet alleen gekeken naar het dorpshuis, ook andere voorzieningen en accommodaties in Hoevelaken worden meegenomen in het traject. Dit project wordt mede gefinancierd vanuit het landelijke project Gebouw van Betekenis.

Contactpersoon