Youth and Sobibor

Youth and Sobibor is, zoals de naam al zegt, een jongerenorganisatie die zich bezig houdt met drie belangrijke onderwerpen: de strijd tegen radicalisering, het herdenken van onze vrijheid en met het voormalig vernietigingskamp Sobibor. Deze drie speerpunten komen onder andere terug in ons interactieve onderwijsproject, waarmee Youth and Sobibor voor middelbare schoolklassen staat. Daarnaast houdt Youth and Sobibor zich ook bezig met het herdenken van onze vrijheid. Dit doen we door de discussie aan te gaan met jongeren over hoe we de tweede wereldoorlog kunnen herdenken, nu en in de toekomst.

Werkgroep Youth and Sobibor strijdt tegen radicalisering en houdt zich bezig met het herdenken van de Holocaust. In dit licht geeft de werkgroep ook extra aandacht aan het vernietigingskamp Sobibor. Wij willen iedereen ervan bewustmaken dat radicalisering nooit meer mag voorkomen! Dat doen we op een aantal manieren. Zo hebben we een lesprogramma gemaakt voor vmbo-leerlingen om radicalisering tegen te gaan. Daarnaast zijn we betrokken bij de discussie over hoe we de Tweede Wereldoorlog, nu en in de toekomst, kunnen herdenken.

Het lesprogramma is helemaal door Youth and Sobibor zelf ontwikkeld. Hierin gaan wij onder andere terug in de tijd, naar vernietigingskamp Sobibor. We behandelen eigen ervaringen van leerlingen over bijvoorbeeld racisme en radicalisering. En laten zien dat dit voor niemand een oplossing is.

Met de herdenkingen, vooral met jongeren, gaan we de discussie aan, over hoe we de Holocaust in de toekomst gaan herdenken. Misschien moet er wel niks veranderen of moeten we het over een aantal jaren wel helemaal anders aanpakken.

Youth and Sobibor is op zoek naar nieuwe leden! Het vrijwilligen bij Youth and Sobibor is een ontzettend mooie leerervaring, en daarnaast een mooie aanvulling op je CV. Hebben we jouw interesse gewekt? Mail ons dan via: hilderoodzant@gmail.com.

Contactpersoon