Zomercongres Klein verzet, groot geluk.

Hét congres voor inwoners en professionals die de leefbaarheid in hun dorp of wijk willen verbeteren.

Niet groei en geld als toonaangevend streven, maar betrokkenheid en geluk. Niet in één keer de wereld willen veranderen, maar kleine stappen zetten; fietsen met een klein verzet. Uit overtuiging en/of noodzaak de samenleving anders durven organiseren, met geven, delen en samenwerken als uitgangspunt.

Op het jaarlijkse Zomercongres ‘Klein verzet, groot geluk’, georganiseerd door de Leefbaarheidsalliantie Gelderland, nemen we de bezoekers mee langs voorbeelden en kansen van kleinschalige (bewoners)initiatieven. Dat doen we met inspirerende sprekers, workshops, een Waarmaakmarkt en speeddates met fondsen en organisaties. 

Editie 2023 komt eraan!

Op donderdag 29 juni 2023 slaat het Zomercongres haar tenten op in De Lindenberg in Nijmegen. Wat staat er dit jaar op het programma? Wie up to date wil blijven en zich aan wil melden gaat naar www.zomercongres.nl

Editie 2022 was een succes

Op 30 juni 2022 organiseerden we voor de vijfde keer het Zomercongres. Dit keer in de Cultuurfabriek TURMAC in Zevenaar. Spreker Eva Rovers inspireerde met een pleidooi voor het Burgerberaad. Ze gaf de zaal het motto mee:
Wees realistisch, ga voor het onmogelijke!

Terugkijken? Bekijk de Aftermovie

Met het Zomercongres willen we bereiken dat de bezoekers:
> mensen ontmoeten die dezelfde kant op willen als zij, 
> kunnen kiezen uit praktische workshops die initiatieven en organisaties verder brengen,
> een korte afspraak kunnen maken met fondsen,
> naar huis gaan met nieuwe gedachten die het denken voeden. 

En dat we weer weten waarom we het allemaal doen: #Kleinverzetgrootgeluk 

Met kleine stappen verschil maken, daar geloven mensen in. Een buurtvereniging op de Waarmaakmarkt: stelt het zo: “Je hoeft niet groot te zijn om iets voor elkaar te krijgen. Wij vormen met maar zestig mensen een buurtvereniging, maar hebben 60.000 euro binnengehaald voor een beweegtuin. Iedereen doet gewoon iets.”

Benieuwd naar de eerdere edities? Bekijk hier de terugblik op de editie van 2017, 201820192021 en 2022.

Het Zomercongres heet 'Klein verzet, groot geluk'. Maar wat bedoelen we daar eigenlijk mee? Spectrum-directeur Gerrit Kapteijns legt het hieronder uit.