• Anderland Een frisse kijk op transities en transformatie

Andersland: Een frisse kijk op transities en transformatie

Vanaf 1 januari 2015 zijn de wettelijke taken op het gebied van jeugd, zorg en werk overgegaan naar gemeenten (de drie decentralisaties). Dat brengt geweldige kansen mee om in de praktijk anders te gaan werken. 

Andersland is het land dat de komende jaren gestalte krijgt in iedere gemeente. Het land waarin burgers, organisaties en gemeenten zich anders tot elkaar gaan verhouden. Professionals en bestuurders van binnen en buiten het veld komen in het blad aan het woord. Prikkelende columns (transvisies), energieke interviews en vergezichten bieden een kijkje in de keuken  van Andersland dat in elke gemeente met couleur locale zal worden ingekleurd.

Als uitsmijter laat journaliste Annemarie Haverkamp zien waar het uiteindelijk allemaal om draait: om een persoon van vlees en bloed en het gezin waarin hij of zij leeft. Om warmte, echt contact en vooral op het voorkomen van ‘gedoe’, van administratieve rompslomp. Om ondersteuning die niet voelt als een extra probleem, maar handvatten biedt om zelf met problemen om te gaan.

Download Andersland: Een frisse kijk op transities en transformatie Download