Spectrum organiseerde op donderdag 28 januari 2016 een inspiratieochtend over mantelzorgondersteuning. Een impressie van deze goedbezochte bijeenkomst.

Gemeenten en maatschappelijke organisaties staan voor de belangrijke taak om met mindermiddelen meer te doen, ook voor mantelzorgers. Tijdens de bijeenkomst werd  onder andere ingegaan op de volgende drie vragen:

  • Hoe vinden we de mantelzorgers die ondersteuning nodig hebben?
  • Hoe kunnen we zo effectief mogelijk inzetten op mantelzorgondersteuning?
  • Welke nieuwe samenwerkings- verbanden kunnen we hierbij aangaan?

Wethouder Marije Eleveld (gemeente Ede) opende de bijeenkomst.

Vervolgens legden Ursela van Dijk, adviseur informele zorg bij Spectrum, samen met de Apeldoornse wethouder Paul Blokhuis, gemeenten, VIT-hulp bij mantelzorg, zorginstelling Vilente en anderen de mantelzorgpuzzel. Zij toonden hoe ze mantelzorgers de support geven die nodig is. Er was onder meer aandacht voor de rol van zorgprofessionals, sociale wijkteams, werkgevers en scholen. 

In vier workshops werden vervolgens actuele thema’s uitgediept: van steunpunt naar knooppunt; de werkende mantelzorger; migrante mantelzorgers; integraal gemeentelijk mantelzorgbeleid. 

Meer informatie

Wilt u verdere informatie over Mantelzorgondersteuning? Neem dan contact op met een van onderstaande contactpersonen (onder de filmpjes en downloads).

Onder aan deze pagina kunt u de gebruikte presentaties downloaden.

Download Algemene presentatie Download
Download Presentatie Van Steunpunt naar Knooppunt Download
Download Presentatie Integraal gemeentelijk mantelzorgbeleid Download