Mantelzorgers Binnenboord krant

Download hier de Mantelzorgers Binnenboord krant uit 2013 met tips van en voor verenigingen, om mantelzorgende leden binnenboord te houden.

Nederland zorgen ruim twee miljoen mensen voor een dementerende moeder, een gehandicapt kind of een zieke buurvrouw. Zij doen dat met liefde maar het vraagt ook een prijs van hun sociale leven. Het lidmaatschap van hun geliefde club of vereniging schiet er vaak als eerste bij in. Gelukkig is opzeggen lang niet altijd nodig. Arcon en Spectrum ontwikkelden samen met een aantal pilot verenigingen mantelzorgers binnenboordbox met tips en materialen om mantelzorgende leden voor de verenigingen te behouden.

Verenigingen die mantelzorgers tegemoet willen komen hebben daarvoor geen grote investeringen nodig of veel mankracht. Vooral bewustwording van de zorg die mantelzorgers verlenen, is belangrijk. Leden kunnen mantelzorgers een ansichtkaart of e-card sturen, of het gesprek aangaan.

Vooral praktische en kleinschalige oplossingen houden mantelzorgers binnenboord zoals: carpoolen, boodschappen doen of een maaltijd verzorgen. Een mantelzorgvriendelijke vereniging kent alleen winnaars: leden voelen zich voldaan als ze mantelzorgers een helpende hand kunnen toesteken, en dat draagt bij aan het warm kloppende hart van de vereniging.

Download Mantelzorgers Binnenboord Krant Download