Mantelzorgers Binnenboord krant

Het project Mantelzorgers Binnenboord was zijn tijd vooruit. Het idee om verenigingen aan te zetten hun mantelzorgende leden binnenboord te houden, past naadloos bij de principes van de mantelzorgpuzzel. Knooppunrten Mantelzorg werken vanuit deze principes.

In Nederland zorgen ruim twee miljoen mensen voor een dementerende ouder, een gehandicapt kind of een zieke buurvrouw. Zij doen dat met liefde maar het vraagt ook een prijs van hun sociale leven. Het lidmaatschap van hun geliefde club of vereniging schiet er vaak als eerste bij in. Gelukkig is opzeggen lang niet altijd nodig. Arcon en Spectrum ontwikkelden samen met een aantal pilot verenigingen mantelzorgers binnenboordbox met tips en materialen om mantelzorgende leden voor de verenigingen te behouden.

Verenigingen die mantelzorgers tegemoet willen komen hebben daarvoor geen grote investeringen nodig of veel mankracht. Vooral bewustwording van de zorg die mantelzorgers verlenen, is belangrijk. Leden kunnen mantelzorgers een ansichtkaart of e-card sturen, of het gesprek aangaan.

Vooral praktische en kleinschalige oplossingen houden mantelzorgers binnenboord zoals: carpoolen, boodschappen doen of een maaltijd verzorgen. Een mantelzorgvriendelijke vereniging kent alleen winnaars: leden voelen zich voldaan als ze mantelzorgers een helpende hand kunnen toesteken, en dat draagt bij aan het warm kloppende hart van de vereniging.
De website Mantelzorgers Binnenboord is niet meer online, maar de krant met tips en voorbeelden, kun je hieronder downloaden. Hulp nodig bij het binnenboord houden van mantelzorgers? Neem contact op. 

Download Mantelzorgers Binnenboord Krant Download