Mantelzorgers op de werkvloer

Een op de zes werknemers biedt in hun vrije tijd hulp aan iemand in zijn naaste omgeving. Dat aantal mantelzorgers gaat de komende jaren zeker toenemen. Er is veel winst te boeken bij bedrijven op het gebied van aandacht voor mantelzorgers. De verantwoordelijkheid voor de zorg komt  immers steeds meer bij de burger komt te liggen. Steeds meer mensen zullen een taak als mantelzorger krijgen en dat moeten combineren met hun werk. Vanuit dit oogpunt is de Regio Rivierenland het project Mantelzorgende werknemers in Rivierenland gestart. Spectrum begeleidt ondernemers in de gemeenten Buren, Culemborg, Geldermalsen, Neder-Betuwe en Zaltbommel die erkennen dat het waardevol is om mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid op de bedrijfsagenda te zetten. 

Zo ging Spectrum ook aan de slag met Rabobank West Betuwe. Met een eenvoudige checklist zijn de opties van mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid in kaart gebracht en is aanvullend personeelsbeleid bij deze Rabobank verder ontwikkeld.  “De oplossingen vergen flexibiliteit van zowel ons als werkgever als van onze medewerkers, maar zijn er heus. We hebben een mooi stuk aanvullend personeelsbeleid op kunnen stellen”, aldus Petra van der Weijde, manager stafgroep bij Rabobank West Betuwe. ‘Dat zouden meer bedrijven moeten doen.”

Bedrijven kunnen er positief mee omgaan door mantelzorg vriendelijk te ondernemen betoogt  Rabo West-Veluwe in haar relatieblad Dichterbij.
Lees het volledige artikel  Mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid uit Dichterbij West_Betuwe, nr. 2, pag 18-20 (2015) het relatieblad van de Rabobank regio Rivierenland hieronder.

Wilt u meer weten over mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid? Neem dan contact op met Hester Bats (contactgegevens onder de downloadknop).

 

Download Magazine Mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid Download
Contactpersoon