Organisatieontwikkeling

Je organisatie veranderen om meer impact te bereiken. Maar hoe dan? Bij maatschappelijke opgaven staat de bedoeling voorop. Mensen willen bijdragen aan verandering, als ze er in geloven. Ze willen daarbij ook zoveel mogelijk zelf aan het roer staan. Hoe organiseer je dat als gemeente, zorg en welzijn of maatschappelijk ondernemer?

Samensturing vraagt een andere kijk op organiseren. Platte organisaties, zelfsturende en creatieve professionals met veel verantwoordelijkheid. Bewegende onderdelen en korte verbetercycli. Wel met een duidelijk punt aan de horizon.

Bij Spectrum ontwikkelden we onze eigen vorm van samensturing, waarbij collega’s actief meedenken en beslissen over strategie en interne vraagstukken. Welke rol iemand oppakt is flexibel. De intentie is om meer impact te hebben en als organisatie te groeien. We hebben de kennis daarvoor zelf in huis gehaald en zetten die succesvol in bij organisatievraagstukken van anderen op verschillende gebieden.

  • Organisatieontwikkeling, teambuilding, veranderkunde
  • Managementondersteuning, bestuurscoaching, sparring-partner, strategische ontwikkeling
  • Werken vanuit de bedoeling, inrichten zelfsturende organisatie, sociocratie

Spectrum zorgt ervoor dat organisaties de kracht van hun medewerkers inzetten om van betekenis te zijn. Dat vraagt lef en leiderschap van binnenuit. Spectrum neemt organisaties mee om veilig te vernieuwen, op eigen kracht en tempo.

Recente projecten