• Adviesvangers van Gelderland: training voor jongeren

Adviesvangers van Gelderland: training voor jongeren

Adviesvangers zijn jongeren die hun leeftijdsgenoten uitdagen om mee te denken, ideeën aan te dragen of hun mening te geven. Gemeenten en andere organisaties weten daardoor beter wat jongeren van bepaalde onderwerpen denken. Spectrum geeft een groep Gelderse jongeren een training om Adviesvanger te worden.

De training

Jongeren van 14 t/m 17 jaar volgen een training van anderhalve dag. Je leert hoe je andere jongeren op een creatieve manier kan laten meedenken over een vraag of probleem van een organisatie, bijvoorbeeld ‘Hoe maken we van onze stad een prettige plek voor jongeren om te wonen?’ In 2018 vindt deze training plaats op zaterdag 27 januari. De week erna is het vervolg op een middag, die wordt in overleg met de deelnemende jongeren bepaald. Voor drinken en pizza’s wordt gezorgd.

De praktijk

Als de groep jongeren de training heeft gedaan, worden jongeren zelfstandig (of in groepjes van twee) ingezet om brainstormbijeenkomsten te begeleiden. Benieuwd hoe Mart het ervaart om Adviesvanger te zijn? Lees zijn verhaal.

Aanmelden

Bekijk ook de flyer! Enthousiast? Stuur een mailtje naar adviesvangers@spectrumelan.nl of stuur een appje naar Jorien via 06 1243 4745. Meld je zo snel mogelijk aan, maar uiterlijk 9 januari 2018.

Download de flyer Download