• 6-Daagse opleiding "Beter Beleid door Sturen op Geluk"

Beter Beleid door te Sturen op Geluk

Wie beleid maakt, wil graag resultaten boeken. Hij of zij wil dat de mensen voor wie het beleid is bedoeld erop vooruit gaan. Hoe bereik je dat en hoe kun je dat nagaan? De meest integrale maatstaf is of mensen tevreden zijn met hun leven en een faire kans krijgen om hun eigen geluk na te streven. Maar hoe bevorder je dat en wat weten we daarover? Naar deze vraag wordt al decennia wetenschappelijk onderzoek gedaan. Wist jij dat? En ben je daarvan op de hoogte?

Als overheid, zorgorganisatie of woningbouwvereniging probeer je op basis van de best beschikbare kennis en informatie te handelen en beleid te maken. Maar wat nu als die kennis jou en je collega’s niet via de gewone kanalen bereikt? Als er al 50 jaar (!) onderzoek naar geluk wordt gedaan, maar vakbladen en opleidingen dat nog steeds vrijwel niet aan beleidsprofessionals doorgeven?

Dan kun je dat nu in 6 dagen, doorgaans om de 2 weken, met een gedegen én persoonlijk verrijkende opleiding inhalen!

6-daagse opleiding

Leer in 6 dagen (om de 2 weken) hoe je het universitair geluksonderzoek kunt vertalen naar je eigen leven, je werksituatie én vooral naar beter beleid.  Geluksdoctorandus Akshaya de Groot geeft deze opleiding. Akshaya ontwierp eerder de leergang Sturen op Geluk voor de Erasmus Universiteit en was daar twee jaar programmaleider van. 

“Om geluk letterlijk tot doel van beleid (op welk gebied dan ook) te maken”, aldus Akshaya de Groot, “moet je weten wat het is, hoe je het kunt meten, en hoeveel we er al over weten. Er is zelfvertrouwen voor nodig. En daarbij helpt het als je weet dat je geluk ook kwantitatief kunt benaderen, bijv. in een lokaal dashboard. Of dat zelfs kosten-batenanalyse in termen van geluk mogelijk is. Terwijl wij ons nog afvragen ‘kan dat wel?’ zijn er al Nobelprijswinnaars in de economie die geluksonderzoek doen.

Voor wie: Of je nu een klassieke overheidsdienaar bent of een eigentijdse, deze opleiding is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij beleid, politiek en het publieke belang en die vindt dat daardoor het leven van burgers erop vooruit hoort te gaan.

Prijs: Spectrum wil je daarbij stimuleren en biedt je daarom een korting op de prijs aan. Ben je een relatie van ons? Dan betaal je voor deze 6 fascinerende dagen geen € 2995 maar slechts € 1750 ex. btw. Wanneer twee deelnemers vanuit dezelfde organisatie zich aanmelden, betaalt de tweede persoon € 750 ex. btw, waarmee het totaal voor twee deelnemers op € 2500 ex. btw komt.

Data:

  • dinsdag 11 september
  • dinsdag 2 oktober
  • dinsdag 9 oktober
  • dinsdag 30 oktober
  • dinsdag 13 november
  • dinsdag 27 november + diner ter afsluiting

Locatie: volgt, in provincie Gelderland

Aanmelding: We gaan we ervan uit dat je in die provincie werkzaam bent. Aanmelding gaat via het onderstaande formulier.

Inschrijving
Meer weten over deze opleiding?
Download Flyer Download
Contactpersoon