• Bijeenkomst kerkenvisie Venray

Bijeenkomst kerkenvisie Venray

Op dinsdagavond 12 juli organiseren we een bijeenkomst om de resultaten uit de interviews met kerken te presenteren. We willen ook van elkaar leren en kennis delen. Daarom organiseren we de bijeenkomst in de kerk in Vredepeel.

Waarom deze bijeenkomst?
Dit jaar zijn we gestart met gesprekken met alle kerken in de gemeente Venray. We hebben hiervan een rapportage gemaakt en willen deze graag op hoofdlijnen presenteren. Daarnaast zorgen we voor inspiratie (van andere kerken uit Nederland) en is er voldoende ruimte voor ontmoeting.

Voor wie
Deze bijeenkomst is bedoeld voor kerkeigenaren, locatieraden, dorpsraden erfgoedorganisaties, gemeente Venray, en andere betrokkenen bij de kerken in Venray.

Leren van elkaar
Het mooie van deze locatie is, dat in Vredepeel de kerk al een gedeeltelijke nieuwe bestemming heeft gekregen. Bij meerdere kerken die we spraken is de wens dit ook te doen. 

Praktische informatie
Het programma start om 19:30 uur en duurt tot 21:30 uur.
Locatie is de kerk in Vredepeel. Het adres is Johan van Stalbergweg 4 in Vredepeel.

Aanmelden
Aanmelden is gratis en kan via onderstaand inschrijfformulier. U bent met meerdere mensen welkom vanuit dezelfde kerk, graag wel ieder even apart aanmelden.

Wat is een kerkenvisie?

Kerkgebouwen vervullen verschillende betekenissen in een gemeenschap, waarbij het religieuze belang een van die betekenissen is. Een kerkgebouw is een gebouw vol betekenis, het maakt een belangrijk onderdeel uit van wie we zijn, ze kleuren het straatbeeld en bepalen het landschap. Het zijn gebouwen die de meeste Nederlanders willen koesteren; ook al gaat men niet meer ter kerke.

Bijeenkomst kerkenvisie Venray